Ga naar de inhoud
Home » Werkwijze

Werkwijze

Mijn manier van werken is in twee woorden samen te vatten, namelijk passie en empathie.
Boetseren, klei, is mijn grootste passie en uitlaatklep.

Samen rouwen en maken

Geheel vrijblijvend kom ik bij u thuis on nader kennis te maken. Wanneer we in gesprek zijn, en u uw herinneringen en emoties met mij deelt, wordt ik al snel geïnspireerd en begint onze vertrouwensband. Terwijl ik aandachtig luister naar uw wens, uw verdriet, uw afscheid nemen, ontstaan de mooiste ideeën en vormen die ik graag met u deel. Vanaf nu gaan we samenwerken om te rouwen en te verwerken. De nadruk ligt op samen; het is uw wens, uw tastbare herinnering. Onze vertrouwensband en onze samenwerking vormt de basis van uw eigen, persoonlijke urn of gedenkkunst.

Bij thuiskomst ga ik aan de slag en maak schetsen en tekeningen, stel kleuren samen en maak een maquette. Via mail en/of WhatsApp houd ik u op de hoogte (foto’s) van de ontwikkeling en vorming van uw urn of gedenkkunst. Tegelijkertijd help ik u door dit proces van rouwverwerking. Met veel persoonlijke aandacht houd ik u, gedurende de totstandkoming, op de hoogte van de vorderingen. Dat is bijvoorbeeld via email, of WhatsApp met o.a. foto’s. U helpt mee bij het vervaardigen van de urn.

Mijn relaties ervaren dit als een bijzonder fijn onderdeel van het rouwproces.

Overbrengen van de as

Wederom bepalen we samen waar en hoe we de as overbrengen in de urn;
– Wilt u het graag in besloten kring doen, dan wordt de urn als pakket bij u bezorgt.
– Een andere mogelijkheid is om de urn te laten vullen in het atelier. U levert/stuurt de as aan in de asbus die u van het crematorium mee krijgt. Daarna zal ik de as zorgvuldig overbrengen in de voor u gemaakte urn die van binnen voorzien wordt van een aszak. Hiervoor wordt een kleine bijdrage van €50,= in rekening gebracht. De urn wordt daarna door mij bij u afgegeven.