Ga naar de inhoud
Home » Exclusief: bijzonder koesteren

Exclusief: bijzonder koesteren

Eigen ontwerp

Dood Gewoon Kunst staat voor unieke en persoonlijke urnen en gedenkkunst. Rouwen en koesteren doet iedereen op een eigen manier.
Ondanks het ongekend grote aanbod, heb ik een speciale vorm ontworpen dat veel mensen waarderen. Het 'koestervogeltje'.

Koestervogels

Het koestervogeltje (of troost-/knuffelvogeltje) is een kleine abstracte vorm van een vogel geglazuurd in elke gewenste kleuren van een ander vogeltje. Deze handgevormde koestervogeltjes liggen zeer fijn in hand (gepolijst). Als voorbeeld het 'roodborstje' (zie foto's hiernaast).

"Natuurlijk" koesteren

Maar omdat niet iedereen de as 'zichtbaar' wil behouden, heb ik een ook unieke vorm van gedenken en gedenkkunst ontworpen, namelijk het 'Natuurlijk koesteren'. Intiem, in uw eigen (achter)tuin of binnen en zodanig dat u uw dierbare op een heel speciale wijze kan blijven gedenken c.q. herdenken.

Het is tevens het symbool van de stichting Alzheimer en mede daardoor nog persoonlijker en uniek voor nabestaanden van hun overleden dierbare(n) die aan deze aandoening hebben geleden.

Bij 'Natuurlijk koesteren' gaat om een eigen plekje in je (achter)tuin waar het ongebakken koesterteentje wordt begraven.
Omdat klei een natuurlijk product is, valt het na verloop van tijd uiteen (ook als het koestersteentje gedroogd is) en vermengt zich met de vochtige grond/aarde, de as en de zaadjes van vergeet-mij-nietjes. Hierna kiemen de zaadjes uit. Zo heeft u uw eigen 'mini natuurbegraafplaats'.

Met 'Natuurlijk koesteren' is er ook de mogelijkheid om een prachtig, geglazuurde beeld/vaas/bloempot te laten maken, welke het leven van de overledene symboliseert. Onderin de urn wordt de as apart bewaard wordt en daar boven de ruimte (zo groot als een bloempot) voor het zaaien van de vergeet-mij-nietjes. Het keramische, geglazuurde beeld/vaas/bloempot kan kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Vergeet-mij-nietje zijn prachtig 2-jarige blauwe bloemetjes met gele hartjes.
Standplaats van de plantjes is bij voorkeur licht schaduw. De hoogte van het plantje is ca. 40 cm.

Zaaitijd binnen van oktober
Zaaitijd buiten van juni tot augustus
Bloeitijd van april tot juni

Dood Gewoon Kunst is niet aansprakelijk wanneer de zaadjes van de bloemetjes niet ontkiemen.

copyright 2023 Dood Gewoon Kunst / Esther Hoskens
Auteursrecht: alle rechten voorbehouden