Meteen naar de inhoud
Home » Natuurbegrafenis

Natuurbegrafenis

Steeds vaker hebben mensen de wens om begraven te worden midden in de vrije natuur. Dit kan op een natuurbegraafplaats. Kiezen voor natuurbegraven is kiezen voor rust en het leveren van een bijdrage aan natuurbehoud. Leven en dood gaan zo op een mooie manier samen.

Midden in de natuur, onder een oude boom, of juist naast de favoriete bramenstruiken. Op een natuurbegraafplaats kun je zelf je plaats uitzoeken. De natuur gaat altijd verder en kan op die manier veel steun en troost bieden.

ongebakken urn

Bij natuurbegraven wordt de begroeiing zoveel mogelijk in zijn geheel weer teruggeplaatst, zodat een graf direct weer opgaat in de natuur en de natuur zich verder kan ontwikkelen. Ieder graf wordt maar één keer geopend en is voor één persoon. Zo is de belasting voor de natuur ook minimaal.

De ongebakken urn vergaat na verloop van tijd en wordt zo weer opgenomen in de aarde.
Deze milieuvriendelijke “eco-urn” is vervaardigd van klei, een natuureigenproduct.

Klei is een natuurproduct en wordt gewonnen bij o.a. rivieren. Ongebakken klei leent zich uitstekend voor een urn voor een natuurbegrafenis. Het is een mooie, natuurvriendelijke en ecologische manier om op deze wijze uw dierbaren te herenigen met de natuur.